Gradovi i općine 31.05.2020. 08:28. Zadnja izmjena: 31.05.2020. 08:28.

Govori ravnatelj škole

Srednja škola Prelog: Imamo građevinsku dozvolu za novu zgradu

Nezadovoljan što Škola ne funkcionira blokirana epidemiološkim mjerama, Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog ipak u ovoj nevolji ima razloga za zadovoljstvo. Za dogradnju školske zgrade koja je svojim radom i postignućima postala poznata daleko izvan domicilne regije izdana je, kaže, građevinska dozvola i dok pokazuje idejne skice budućeg objekta nabraja:

- Veliko je to postignuće, svi će nam učenici biti u jednoj smjeni, dio praktične nastave provoditi će se u sedam ugostiteljskih abineta , restoranu i slastičarnici otvorenima za javnost, imat ćemo i sportsku dvoranu i vanjske sportske terene zahvaljujući dokupu zemljišta koje je osigurao Grad Prelog i Međimurska županija. Iz projekta centra izvrsnosti ugostiteljstva i turizma kojeg provodimo sa Srednjom školom Zabok stiže nam oprema vrijedna 100.000 eura. To je vezano uz otvaranje novog smjera u petogodišnjem trajanju u kojem će se školovati kadrovi ugostiteljstva i turizma i hotelijerstva na nekadašnjoj razini majstora zvanja.

U dogradnju, rekao bih zapravo gradnju nove školske zgrade dosad je uloženo 560.000 kuna, projekat je ukupne vrijednosti 34 milijuna kuna (bez opreme) i pokriven je novcem iz EU-fondova. Najvažnije od svega: krenuli smo s obrazovanjem kuhara, konobara, pekara, slastičara, pomoćnih kuhara i konobara, proširili programe na gimnazijski te program za hotelijerske tehničare, te rastemo dalje. Sličnih primjera u Hrvatskoj nema puno, kaže ravnatelj T. Gregur.