Gradovi i općine 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 13:39.

SŠ PRELOG: Prvi maturanti proslavili 5. obljetnicu

Prva generacija maturanata gimnazijskog odjela Srednje škole Prelog u petak, 2. svibnja okupila se na proslavi pete obljetnice svoje mature. U učionici broj 17, u kojoj su proveli najviše školskog vremena, održali su sat razrednog odjela i malo se međusobno nahvalili što je tko uspio u prvih pet godina zrelosti. Većina su danas studenti završne godine studija, na pragu stjecanja diplome profesora, pedagoga, inženjera, liječnika, socijanih radnika... Neki su uspjeli dio svog studija provesti u inozemnstvu, na studentskoj razmjeni, što je još jedna potvrda da se radi o izuzetno uspješnoj generaciji mladih ljudi. Razrednik prvih preloških maturanata-gimnazijalaca, profesor Mišo Rašan oduševljen je bio susretom sa svojim bivšim đacima:
- Nakon sata razrednog odjela, nastavilo se druženje u Kavani Lovac u Prelogu do jutarnjih sati, uz pjesmu, ples, pričanje dogodovština iz školskih dana i ja sam se kao razrednik izuzetno lijepo osjećao.
Ti su me mladi ljudi - kad vidim koliko su zreli, uspješni, vrijedni i kad znam da je u njima rezultat truda svih nas koji smo ih podučavali - upravo duhovno obnovili i podigli moju motivaciju za sljedećih pet godina... (MB)

Izvor: 3081