Gradovi i općine 01.09.2018. 12:49. Zadnja izmjena: 01.09.2018. 12:50.

Mursko Središće

STADION "ŠUDERKA" NK-a "RUDAR": Tribine bez fondovskog financiranja

U rebalansu proračuna Grada Murskog Središća Nogometnom klubu "Rudar" osigurano je dodatnih 85.000 kuna, uz ranije dodijeljenih 180.000 kuna, da bi se moglo krenuti u daljnju izgradnju tribina na stadionu "Šuderka". Naime, za sada se nije uspjelo za projekt osigurati novac iz "Mjere 7.4.1." jer ta vrsta objekata nije bila na listi prioriteta. A postoje i administrativni problemi: svojevremeno je cijeli kompleks prebačen iz društvenog vlasništva "gruntovno" na NK "Rudar", no sad da bi se projekt mogao kandidirati za fondovsko financiranje na natječaju gdje ima izgleda proći, mora se opet prebaciti "gruntovno" na Grad Mursko Središće. I to je samo dio administriranja koje treba obaviti da bi se realizirao projekt ukupno vrijedan oko 2,5 milijuna kuna.

S novcem koji je trenutno klubu na raspolaganju izvest će se osnovna betonska konstrukcija objekta ("do deke") i zidarski radovi, ukupne vrijednosti oko 250.000 kuna, a potraga za izdašnijim izvorom novca (i natječajem na koji bi se apliciralo gradnju) se nastavlja.

Nedavno su Ivan Kovačić i Marko Lisjak, majstori "Kran mont gradnje" pripremali su oplatu za betonažu deset nosivih vertikala konstrukcije i s visoke oplate dovikivali: - Moramo jako paziti kak' delamo, ovo je ipak stadion budućeg međimurskog prvoligaša!