Gradovi i općine 03.09.2018. 07:36. Zadnja izmjena: 03.09.2018. 07:37.

Obnova

"STARA ŠKOLA" MURSKOG SREDIŠĆA: Već se vidi rustikalna raskoš

Premda je zgrada Dječjeg vrtića "Maslačak" Trgu braće Radić u Murskom Središću ("Serjojnčari" je zovu samo "stara škola") izgrađena davne 1926. godine, korak po korak obnavlja se i uskoro bi mogla postati jednim od najljepših gradskih motiva za razglednicu.

Naime, sama zgrada u potpunosti je obnovljena i građevinski sanirana, a otkako je postalo sigurno da će zahvaljujući 9,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz "Mjere 7.4.1." vrtić preseliti u novi objekt, a u "staru školu" useliti gradska uprava, da bi konačno i Grad Mursko Središće imao (uz potrebne urede) i primjerenu gradsku vijećnicu, uređuje se i okoliš.

Postojeća parcela iskorištena je da bi se uz zgradu uredilo parkiralište pomicanjem ograde prema zgradi, a sama ograda koju za 133.000 kuna grade majstori Autoprijevoza–niskogradnje Branka Žganca rustikalnom će izvedbom, retro dizajnom, doista podignuti ukupni izgled "stare škole" do razine "raskošnog". Radovi su odmakli, već se vidi ta "rustikalna raskoš", a po ugovorenoj cijeni vidi se da nešto što je lijepo ne mora biti i skupo.