Gradovi i općine 17.09.2019. 11:26. Zadnja izmjena: 17.09.2019. 11:29.

Jesenska biciklijada

Stazama općine Nedelišće

Nedavno je održana još jedna jesenska biciklijada "Stazama općine Nedelišće". Čak 230 biciklista svih dobi, iz cijelog Međimurja, pa i iz Varaždinske i Zagrebačke županije krenulo je iz dvorišta lovačkog doma LD-a "Fazan" u Nedelišću na dvije trase – jednu dužine 22 i ddrugu dužine 36 kilometara.

Turistička zajednica Općine Nedelišće svim je sudionicimabiciklijade pripremila i suvenir - magnetić u obliku bicikla.

Prvi zastanak s osvježenjem biciklisti su imali na ribnjaku u Črečanu gdje ih je ugostio OPG Kirić, zatim na igralištu nogometnog kluba u Pušćinama gdje su članice Udruge žena Pušćine dijelile jabučni sok i jabuke, a ispekle su i domaće klipiće i kuhale kavu.

Za odmor su korištena prvi put i novouređena cikloturistička odmorišta kod "čige" u Slakovcu i uz "staru kovačnicu" u Gornjem Hrašćanu u koju se moglo i zaviriti.

Na kraju biciklijade, na povratku do lovačkog doma, bicikliste su dočekali lovci LD-a "Fazan" s kotlom lovačkog graha.

Velika pomoć Turističkoj zajednici bili su Udruga mažoretkinja Nedelišća, Seljačka sloga Nedeliše, članovi BK "Mura Avantura", vatrogasci DVD-a Nedelišće, Gornji Kuršanec, Gornji Hrašćan, Pušćine i Macinec koji su s policijom brinuli o sigurnom prometovanju, a serviseri  tvrtke "Chaky" intervenirali su ako se dogodio kome kakav kvar na biciklu.