Gradovi i općine 12.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Štefanec ne odustaje od - Čakovca

Na sjednici Općinskog vijeća Male Subotice održanoj 4. svibnja vijećnica Đurđa Horvat upitala je ima li smisla uputiti molbu Vijeću za pomoć nekolicini roditelja učenika OŠ Tomaša Goričanca koji zbog teške socijalne situacije svojoj djeci ne mogu plaćati užinu:
- Na žalost, takvih upita roditelja imamo sve više, ali nije riječ o Romima koji su sada socijalno zbrinuti - pojasnila je Đurđa Horvat, a odgovor načelnika Vladimira Domjanića i predsjednika Vijeća Vladimira Mihalica bio je da se molba Vijeću proslijedi, ali novca vjerojatno neće biti prije rujna.
Vijećnik Ivan Oršoš pitao je kada će se izgraditi dječji vrtić u Piškorovcu.
- Inicijativa i potreba postoje, ali to je pitanje koje uz podršku Županije moramo riješiti s nadležnim ministarstvom - pojasnio je načelnik Domjanić.
Može li Općina pomoći u postavljanju dodatne signalizacije na pružnom prijelazu u Ul. braće Radić u M. Subotici, pitao je vijećnik Valentin Šipuš, predloživši trepćuće svjetlo kao opciju:
- Teško ćemo se za to izboriti kod nadležnih u Hrvatskim željeznicama, no pokušavat ćemo i dalje. Nemamo nadležnosti da samostalno idemo u preinake - odgovorio je načelnik.
MIR I TIŠINA
Vijećnik Vladimir Horvat upitao je što je s (obnovljenom) inicijativom VMO-a Štefanec za izdvajanje iz Općine te pripajanje Gradu Čakovcu.
- Iz VMO-a nam je poslan dopis vezan uz inicijativu za izdvajanjem, no to pitanje uvrstit ćemo u dnevni red sljedeće sjednice - neodređeno je odgovorio Domjanić.
Vijećnika Horvata zanimalo je ima li novosti vezanih uz spor s Općinom Orehovica:
- Mir i tišina - kratko je odgovorio načelnik.
NEODGOVORAN GOLUB
Na pitanje vijećnika Dejana Horvata može li se sruštiti stara lipa u Strelcu koja zbog propadanja predstavlja opasnost, načelnik Domjanić pred vijećnicima je otvorio srce puno srdžbe prema Siniši Golubi:
- Zeleni plan nije gotov iako nam je Siniša Golub to nekoliko puta “čvrsto” obećao, a posljednji je put rekao da će biti dovršen sigurno do kraja siječnja. Više mi se uopće ne javlja na telefon! Rijetko se susreće osoba koja daje toliko obećanja i koja je toliko neodgovorna kao Siniša Golub - rekao je načelnik Domjanić.
Vijećnik Josip Šegović postavio je pitanje je li bilo nužno zapošljavanje tajnice u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine:
- Bilo je nužno zahvaljujući i vama jer se repovi vuku još iz vašeg mandata načelnika - odgovorio je Domjanić Šegoviću.

(žd)

Izvor: 2872