Gradovi i općine 03.09.2016. 10:04. Zadnja izmjena: 03.09.2016. 10:08.

Je li krivac antenski stup?

Štete u Ulici Ive Lole Ribara u Novom Selu Rok uslijed grmljavinskog nevremena

Gotovo da nema domaćinstva u Ulici Ive Lole Ribara u Novom Selu Rok u kojem za grmljavinskog nevremena koje je središnji dio Međimurja pogodilo u petak, 19. kolovoza nije izgorio neki od elektroničkih uređaja – od električnih bojlera, preko routera, do televizora i glačala.

Stanovnici ulice tvrde da se ne radi o slučajnosti, a u njihovo ime pozvao nas je Ivan Dobranić želeći skrenuti pažnju na potencijalni problem.

Takvo što se nikad prije nije dogodilo. Nama je stradao bojler, susjedima također pojedini uređaji, jednoj ovdašnjoj tvrtki gotovo sve – bojler, telefon, pisači, telefaks uređaj. Nedaleko od naše ulice postavljen je antenski stup koji još radi na agregat, dok je postavljen dio kablova za struju. Mislim da kabel nema uzemljenje i općenito da je taj stup razlog ovome što se dogodilo.

Nemamo garancije da se slično danas - sutra neće ponoviti, a i ne znam ima li tele operater koji je postavio stup sve potrebne dozvole. Stvar je u tome da se radilo o takvoj snazi da su pregorjeli i pojedini uređaji koji su bili ištekani. Supruga je bila prestravljena kad je vidjela plamen kroz utičnicu, nismo stigli niti ištekati sve.

Ne istupamo javno da bi dobili nekakvu odštetu već upravo zato da se provjeri kako novopostavljeni stup utječe na mrežu u našoj ulici, ispričao nam je Dobranić.