Gradovi i općine 08.11.2018. 09:53. Zadnja izmjena: 08.11.2018. 09:54.

Kotoriba

Što je izazvalo nemir u Dugoj ulici?

Obratio nam se Kotoripčanin Ivan Fabić, stanar Duge ulice čija je rekonstrukcija u tijeku, zabrinut zbog radova za koje mu se čini da ne idu u dobrom smjeru.

- Bolje sad reagirati nego dok su radovi u tijeku, dok se još može ispraviti. Prilaz iz Kolodvorske ulice biti će preuzak i to će znatno otežati promet, a kolnik će ujedno, koliko vidim, biti prenizak pa ćemo imati problema s oborinskim vodama kao što se jednom već dogodilo dok se začepila kanalizacija, zabrinut je Fabić. S njim se, tvrdi, slažu i susjedi.

Na naš poziv u Dugu ulicu odmah su stigli kotoripski načelnik Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Roberto Ujlaki, ali i nadzorni inženjer projekta Ivica Mustač kojeg je neugodno iznenadila ova reakcija.

- Sve se radi sukladno projektima i neće biti nikakvih problema, tvrde odgovorni, dok je I. Mustač mjerio širinu kolnika.

- Pet metara kao i dosada, dok je na raskrižju širina 12 metara, dakle neće biti poteškoća prilikom skretanja ili mimoilaženja, tvrdi Mustač.

Općinski čelnici dodali su da je promet spomenutim ulicama ionako ograničen na teretna vozila nosivosti do 3,5 tona. Obnova Duge ulice (1.300 metara) vrijedna je nešto manje od 4,000.000 kuna što se u cijelosti financira iz europskih fondova. Upravo i zbog potonjeg, sve se radi strogo po projektima i svaka se faza posebno kontrolira, smiruju mještane čelnici i stručnjaci.