Gradovi i općine 27.02.2016. 08:23. Zadnja izmjena: 27.02.2016. 08:48.

Kome priznanja Grada Mursko Središće

Što je s Peklenicom, Hlapičinom, Štrukovcem, Križovcem, Sitnicama...?!

Na javni poziv gradonačelnika Dražena Srpaka za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Mursko Središće za postignuća u 2015. godini (i ranija), pristiglo je u roku (do 12. veljače) ukupno šesnaest prijedloga, a zanimljivo jer da se svih šesnaest odnosi na kolektive i osobe iz Murskog Središća. Nema ni jednog prijedloga za priznanje bilo kome iz Peklenice, Hlapičine, Štrukovca, Križovca ili Sitnica...

Uz samog gradonačelnika, predlagatelji su i Društvo žena Mursko Središće, NK "Rudar" Mursko Središće i Vijeće mjesnog odbora Mursko Središće, a prijedlozi se po već uhodanoj proceduri dostavljaju gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Gradnačelnik predlaže Pansion "Ilonka" Mursko Središće i Rajka Tomanića za "Nagradu Grada Mursko Središće" te web portal "Muralist" i posthumno Josipa Roba za "Zahvalnicu Grada Mursko Središće". Društvo žena Mursko Središće predlaže Boženu Levačić i Klaru Glavina za "Zahvalnicu Grada Mursko Središće".

NK "Rudar" predlaže dodjelu "Nagrade Grada Mursko Središće" Zlatku Rihtarcu, a Vijeće mjesnog odbora Mursko Središće pak za dodjelu "Nagrade Grada Mursko Središće" predlaže NK "Rudar", Biserku Goričanec, dr.med., Marinu Hoblaj i Vladimira Hoblaja, posthumno Đuru Varšića i Društvo žena Mursko Središće, a za dodjelu "Zahvalnice Grada Mursko Središće" Mariju Horvat, tvrtku "Tekeli projekt inženjering", Josipa Jambrošića i Tina Tomanića.