Gradovi i općine 23.03.2020. 10:05. Zadnja izmjena: 23.03.2020. 10:16.

Obavijest

Stožer civilne zaštite Grada M.Središće apelira na odgovorno, strpljivo i razumno ponašanje

Zbog odluka koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i odluke od 21. ožujka u kojoj se definira kretanje na javnim površinama gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, je 21. ožujka sazvao sastanak Stožera civilne zaštite Grada Mursko Središće kako bi se podijelili zadaci vezani za provođenje mjera definiranih odlukama.

Na sastanku je dogovoreno kako će članovi Stožera civilne zaštite Grada Mursko Središće, članovi mjesnih odbora te članovi Dobrovoljno vatrogasnih društva s područja grada (Mursko Središće, Peklenica i Križovec) biti potpora policijskim službenicima te tako patrolirati po naseljima te prilikom uočavanja građana koji se ne pridržavaju mjera, iste upozore, a nakon njihovog upozorenja ako se isti ogluše o upozorenju, o tome obavijestiti policiju.

Obzirom što se prostorije u kući ili stanu moraju prozračivati zbog sprječavanja širenja virusa COVID-19 strogo se zabranjuje spaljivanje raznog otpada na otvorenom na području grada Mursko Središćekako dim ne bi ulazio u kuću ili stan te se zadužuje komunalni redar za praćenje navedenog.

U slučaju hitnih kvarova i intervencija u domaćinstvu, možete kontaktirati tvrtku PLAMEN vl. Dražen Srša iz Peklenice, kontakt 098/ 242 834 za sve intervencije koje se odnose na instalacije centralnog grijanja ili vodovoda, dok za hitne elektroinstalacije možete kontaktirati tvrtku DK elektro usluga, vl. Darko Kolarić, kontakt: 098/ 176 0049.

Isto tako, Stožer civilne zaštite Grada Mursko Središće ima saznanja o osobama koje nalaze u samoizolaciji te će u suradnji s Policijskom upravom međimurskom iste nadzirati.

Komunikacija između Gradske uprave Grada Mursko Središće i građana obavljat će se isključivo telefonskim putem samo u nužnim i hitnim situacijama.

Kontakt osobe:

  • Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić, kontakt: 040 370 782
  • Voditeljica Odsjeka za opće društvene djelatnosti, turizam, europske integracije i protokol Dolores Vrtarić, kontakt: 040/370 771
  • Referent za proračun i financije Anica Varga, kontakt: 040 370 774
  • Komunalni redar Drago Belše , kontakt: 098/ 212 010

Svi podnesci mogu se slati email-om na grad-mursko-sredisce@ck.t-com.hr ili poštom na adresu: Trg bana Josipa Jelačića 10, 40315 Mursko Središće.

  • Također, ovim putem obavještavamo vas da je Ambulanta Mursko Središće zaključana te da se liječnici mogu kontaktirati isključivo putem telefona.

Pozivaju se građani da se strogo drže propisanih mjera jer je to jedini način da se širenje virusa COVID – 19 uspori.

Stožer civilne zaštite Grada Mursko Središće apelira na odgovorno, strpljivo i razumno ponašanje. Za sve nejasnoće i hitne informacije građani se mogu obratiti epidemiolozima u Međimurskoj županiji koji su dostupni 24 sata, a mogu se kontaktirati na mobitel: 098 558 811 ili na telefon: 040 310 337.

Izvor: Grad Mursko Središće