Gradovi i općine 04.06.2016. 10:38. Zadnja izmjena: 04.06.2016. 10:39.

Svečana sjednica

Strahoninec proslavio svoj dan i 19. rođendan

Svečanom sjednicom održanom u petak, 3. lipnja Općina Strahoninec proslavila je svoj dan i 19 godina otkako se izdvojila iz sastava grada Čakovca te postala samostalnom jedinicom lokalne samouprave.

Na početku svečanosti brojnim uzvanicima i mještanima obratio se predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Vincetić kazavši da je predstavničko tijelo Općine, od svog konstituiranja 9. travnja prošle godine, nakon izvanrednih izbora u toj sredini, održalo šest sjednica te donijelo niz odluka, zaključaka i drugih akata.

Na realizirane i projekte koji su u tijeku podsjetio je općinski načelnik Franjo Lehkec. Najveći započeti projekt na području općine je izgradnja školske sportske dvorane. Podsjetimo, temelji su izgrađeni, a za daljnju realizaciju investicije Općina će se kreditno zadužiti. No, već se neko vrijeme čeka na potrebnu suglasnost Ministarstva financija pa je stoga Lehkec uputio apel državnoj vlasti da se spomenuto ubrza.

Dan općine s govornice su čestitali i zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović te zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta (inače Strahoninčanin) mr.sc. Hrvoje Šlezak. U kulturno-umjetničkom programu sjednice nastupili su polaznici Dječjeg vrtića "Tikvica", učenici OŠ Strahoninec te Pjevački zbor Strahoninec.