Gradovi i općine 14.04.2020. 07:37. Zadnja izmjena: 14.04.2020. 07:48.

Gradnja

Štrigova: Posao na domu teče bez problema

- U srpnju bi mogli imati obnovljeni i dograđeni zadružni dom u Štrigovi. Građevina ide, ljudi se čak nude za posao - kazao nam je Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova. Iako je rok bio svibanj, jasno je da je zbog novonastale situacije produžen. Također, izvođač je kao i brojne druge tvrtke imao problema s radnom snagom. No, Rebernik sad kaže kako su im se počele javljati osobe koje su, recimo, ostale bez sezonskog posla u građevini na Jadranu i traže posao kod kuće.

Radne snage odjednom ima, a Štrigova je dobro prošla i s financijskom konstrukcijom obnove doma. Naime, od Agencije za plaćanja već su, unaprijed, dobili 500 tisuća eura (pola odobrenog iznosa). Pred domom je tako već napravljena konstrukcija budućeg staklenog paviljona koji će biti dograđen na izvorni objekt...

A VIDIKOVAC?

- Iza doma ćemo urediti i biciklistički centar s električnim biciklima za iznajmljivanje. Riječ je o strehi i vanjskom toaletu. Projektant je dao očitovanje da za taj zahvat nije potrebna građevinska dozvola - kaže Rebernik. Dodaje da je upitno što će biti s daljnjim investicijama na području općine. Na to ga pitamo kad će stići rezultati natječaja kojim Štrigova traži novac za izgradnju vidikovca na Mađerkinom bregu. Odgovara nam kako u toj priči "vlada zakon šutnje". Navodno su poznati dobitnici na natječaju prekogranične suradnje s Mađarskom. No, neki su se bunili i rezultati natječajanikako da stignu.