Gradovi i općine 22.06.2019. 09:14. Zadnja izmjena: 22.06.2019. 09:15.

Bogat program

Štrigovske noći započele dočekom ljeta na Mađerkinom bregu

Štrigovske noći 32. godinu zaredom donose bogat kulturni program. Počele su jučer, 21. lipnja kad su na Mađerkinom bregu u Robadju posjetitelji zajedno dočekali prve ljetne zrake sunca. Počelo je rano, u 4:50, a nakon dočeka ljeta slijedio je doručak na travi i zdravica međimurskim pjenušcem, uz pratnju puhačkog orkestra.

U nedjelju, 23. lipnja, od 15 sati u štrigovskoj školi bit će predstavljena pjesnička zbirka Stjepana Makovca Pište. Nastupit će tamburaši KUD-a sv. Jeronim i Stridonne, a stihove će kazivati Jasmina Rep i Ivan Novak.

U nedjelju, 30. lipnja, u 18:30 u Zmajevom vrtu slijedi prava poslastica. Koncert će održati sopranistica Evelin Novak sa suprugom Bernhardom Hanskym (bariton) i Zagrebačkim solistima; gošća je mezzosopranistica Dora Dučakijević.

Ovaj koncert označava početak umjetničke kolonije koja se nastavlja u četvrtak, 4. srpnja, u 18 sati, izložbom retrospektive Željka Mucka u Muzeju Međimurja u Čakovcu. U petak, 5. srpnja, u 19 sati u crkvi sv. Jeronima u Štrigovi koncert će održati Duo MM - Eva Mach (violina) i Marko Mihajlović (udaraljke). Dan poslije u crkvu stiže Muckova izložba sakralnih motiva, a u 19 sati slijedi koncert Ansambla Barocco. Muckovi radovi na papiru u nedjelju će od 18 sati biti izloženi u Državnom arhivu za Međimurje u Štrigovi, uz nastup Stridonna i čitanje poezije (Tina Čatlaić). Nakon što posjetitelji u 19 sati još jednom presele u sv. Jeronim na koncert Ante Knešaureka i Pavla Mašića (orgulje) slijedi zatvaranje kolonije na terasi kavane Kult, uz koncert Hot cluba Zagreb. Sva događanja besplatna su za posjetitelje. Pučke veselice zakazane su za kraj srpnja!