Gradovi i općine 13.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

ŠTRUKOVEC: MAJUR ĆE IMATI TURISTIČKU I PREZENTACIJSKU NAMJENU

Novi sadržaj dolazi u Štrukovec, ali prvo će se izraditi projekti i kandidatura za EU fondove.

 

U Štrukovcu su se sastali zamjenica župana Sandra Herman, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, voditeljica Odsjeka za opće društvene djelatnosti Dolores Vrtarić i tajnik Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula kako bi konačno zaokružili temu namjene štrukovskog Majura.

 

Ovaj objekat od povijesnog značaja za Štrukovec i naš kraj u cjelini, više od desetljeća stoji devastiran, iako je još Dražen Breglec kao gradonačelnik započeo projekat obnove i rekonstrukcije zgrade. Zidarski radovi su radovi na kojima se i ostalo pa je s vremenom iz unutrašnjosti i nestalo nešto od instalacija, a čini se da će to polako otići u sjećanje i spomen, jer će Majur imati turističku namjenu.

 

Revitalizacija Majura je jedan od primarnih zadataka Grada Mursko Središće, a sada i Županije i njezine Turističke zajednice. Svi sudionici sastanka jedinstveni su u stavu da zgradi treba obnova, opremanje i nova namjena. Svrha je već poznata - tu će biti prezentirani proizvodi međimurskih OPG-ova, uz pripadajuće i dodatne turističke sadržaje šireg spektra.

 

Prvi od poslova je izrada projektno-tehničke dokumentacije, a sam projekt će se zajednički izraditi i kandidirati za sufinanciranje u strukturne fondove EU. (al)

 

 

 

Izvor: 3142