Gradovi i općine 07.12.2017. 11:25. Zadnja izmjena: 07.12.2017. 11:28.

Humanitarna akcija

Sudjelujte u akciji "Jakna za drugoga" i donesite toplu odjeću u prostorije Crvenog križa

Jakna za drugoga ime je humanitarne akcije koja se organizira drugu godinu zaredom, pod motom Imaš jaknu viška - ostavi, treba ti jakna - uzmi. - Pokrenuli smo ovu humanitarnu ideju prošle zime ponukani niskim temperaturama, a nadahnuti jednom slikom iz Amerike preko koje su se pozivali ljudi da naprave donaciju i najpotrebnijima ustupe staru zimsku jaknu, rekla je Sanja Bijonda, predsjednica udruge Portal dobrote iz Zagreba. Rezultati su nadmašili sva naša očekivanja. Građani su donijeli preko 2 000 jakni - stoji u najavi akcije.

Uz Zagreb, Zadar i Varaždin humanitarnoj inicijativi se i ove godine priključuje i Čakovec, točnije Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec. Donacije se primaju u prostorijama Crvenog križa Čakovec, Kralja Tomislava 29, radnim danom od 8 do 14 sati. Jakne, šalovi, kape i rukavice namijenjene su ljudima koji nemaju adekvatnu odjeću za ovo hladno vrijeme.

Potičemo sve one kojima je topla odjeća potrebna da dođu u prostorije Crvenog križa Čakovec te odaberu toplu odjeću kako bi ove zime mogli nesmetano šetati gradom. Unaprijed hvala svim dobrim ljudima!, poručuju iz čakovečkog Crvenog križa.