Gradovi i općine 20.01.2018. 00:10. Zadnja izmjena: 20.01.2018. 00:16.

Međimurje je pozvano

Supružnici Brez iz Kuršanca: U Grad smo zvali 100 puta, nitko nas ne sluša!

Ovo trpimo 35 godina i baš nitko nas ne čuje, no, nećemo odustati, kažu supružnici Brez iz Glavne ulice u Kuršancu, stojeći ponad ogromne lokve vode kakva se ispred njihove kuće stvori za svake kiše. Pozvali su nas želeći da javnost sazna za njihov problem. - U gradsku upravu Čakovca posljednjih smo godina zvali sigurno stotinu puta, no nitko nikad nije došao pogledati o čemu se radi, ogorčen je Ivan Brez. 

Recimo ipak da je, slučajno ili ne, u vrijeme dolaska naše ekipe u Kuršanec stigao i jedan od čakovečkih komunalnih redara, no teško da će se, barem u skorije vrijeme, nešto moći poduzeti. Kuršanec je, posjetimo, jedno od mjesta takozvanog dravskog bazena u kojem je prošle godine dovršen projekt izgradnje kanalizacije, iz projekta Aglomeracija Novo Selo na Dravi. Projekt je financirala Europska unija, a problem je nastao (i ne samo u Kuršancu) zato što je izgrađena samo fekalna, ne i oborinska kanalizacija (jer je EU ne financira). Nakon izgradnje kanalizacijskog sustava, Grad je kreditnim sredstvima obnovio prometnice, izgrađeni su nogostupi, potegnut je novi asfalt. I upravo to dodatno ljuti bračni par Brez. 

SVE JE MOGLO BITI JEDNOSTAVNO 

- Dok se radilo i radnike i njihove šefove, razne inženjere i nadzornike, kumili smo i molili da ispred naše kuće postave šaht jer će se zadržavati voda ili da na bilo koji drugi način, po pravilima svoje struke, riješe problem.  Tako je bilo otkad smo doselili ovdje, a sad je još gore. Nitko nas nije slušao. Preko puta naše kuće živi sin s obitelji i sad kad pada kiša moramo gotovo 100 metara pješačiti niz ulicu da bi mogli prijeći cestu. Da ne govorim dok prolaze automobili. Ovo je već treća ograda koju smo sagradili u tih 30-ak godina. Sve istruli od vlage, a i fasada je sva prljava, negoduje Vera Brez, dodajući da su bili spremni i platiti dodatne zahvate samo da im se problem riješi. Uzalud. Struka i oni koji žive od novca poreznih obveznika opet je, čini se, zanemarila male ljude i njihove male probleme. A to što je i laiku jasno da vrlo skup građevinski zahvat nije izveden kako treba, nikom ništa. Nema odgovornih. Pojeo vuk magare.