Gradovi i općine 29.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

SURADNJOM DO NOVIH MOGUĆNOSTI

Projekt za poboljšanje života osoba s invaliditetom

 

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec nositelj je novog projekta pod nazivom Suradnjom do novih mogućnosti. – Glavni nam je cilj ojačati kapacitete civilnog društva za pružanje socijalnih usluga onima kojima je to najpotrebnije u našoj zajednici. Iz toga će veliku korist imati osobe s invaliditetom s područja Međimurske županije jer ćemo znati i moći lakše odgovoriti na njihove potrebe, kazala je voditeljica projekta Lea Kovačić. Partneri Društva na projektu su Grad Prelog i Udruga tjelesnih invalida Bjelovar. - Svojim nam iskustvom prenose neka nova znanja i prijedloge za daljnji rad pa zajednički možemo rješavati probleme osoba s invaliditetom, navodi razlog suradnje s Udrugom iz Bjelovara.

 

Projekt sufinanciran od strane Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH završava krajem godine, a ukupna mu je vrijednost nešto više od 735 tisuća kuna. Predsjednica Društva Miljenka Radović ponosna je na prvi projekt kojemu su vodeći partner. – Velika je to sreća, ali i odgovornost. Imamo obavezu voditi brigu o svim aktivnostima koje se odvijaju u projektu, kazala je Radović dodavši kako su to nove stranice u radu udruge te će i dalje pripremati nove prijave za europske natječaje. Predstavljanju projekta prisustvovali su župan Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predstavnica Udruge tjelesnih invalida Bjelovara Ines Seleš.

 

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec iskoristilo je priliku za predstaviti svoju akciju KUNA ZA KOMBIPozivaju sve da otvore svoja srca i svojim dobrovoljnim prilogom podrže akciju „Kuna za kombi“ o kojoj možete više saznati klikom OVDJE. Župan Matija Posavec za kombi je obećao donaciju županije od 5000 kuna, dok je Varaždinska biskupija istu donaciju već uplatila. Ako želite saznati više o radu Društva posjetite njihovu facebook stranicu.

Izvor: 3118