Gradovi i općine 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Susret umirovljenika zelenog i plavog krajolika

Udruga umirovljenika Međimurske županije ugostila je nedavno kolegice i kolege umirovljenike iz Udruge Sunce iz Crikvenice koji su na kontinentalnom zelenilu i prvim toplim jesenskim bojama došli odmoriti oči od svog priobalnog plavetnila te osjetiti mirise i okuse Međimurja.
Franjo Kravaršćan, predsjednik udruge umirovljenika MŽ, pripremio je sa svojim suradnicima za crikveničke umirovljenike izvrstan program: mjesto susreta bilo je na MESAP-u na kojem su baš bili Dani zahvalnosti za plodove zemlje, a zatim se krenulo prema atraktivnim krajolicima gornjeg Međimurja.
Gosti su svratili u Žabnik, do mlina na Muri i skele, kod Mladena Dobranića u Brezovcu svoje su “borše” napunili izvrsnim jabukama, obišli su Toplice sv. Martin i Crkvu sv. Jeronima u Štrigovi, degustirali vina u vinskom podrumu Agromeđimurja te, na poslijetku, u kavani K Jeleni u Gornjoj Dubravi ručali s domaćinima i družili se uz plesnu glazbu i - jedva se spremili na put jer, kažu, kod njih na moru je lijepo, ali im je u Međimurju još ljepše. (MB)

Izvor: 3057