Gradovi i općine 27.09.2016. 12:47. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 12:58.

Grad Čakovec

Sutra počinje asfaltiranje Preloške, a idući tjedan Zrinsko - frankopanske ulice

U srijedu, 28. rujna počinje sanacija odvojka Preloške ulice u Čakovcu te iskopa na glavnoj cesti u blizini križanja sa južnom obilaznicom. Položit će se grubi i fini sloj asfalta, a radovi će trajati dva dana.

Na prekopanom dijelu Preloške ulice u blizini željezničke pruge potrebno je postaviti nove vodovodne cijevi. Taj posao trajat će desetak dana, nakon čega će se prekopani dio asfaltirati.

Početkom sljedećeg tjedna u planu je i postavljanje grubog sloja asfalta na iskopanom dijelu Zrinsko - frankopanske ulice u Čakovcu. Tijekom tih radova promet se neće zatvarati, već će se odvijati prema sadašnjem režimu, odnosno jednim prometnim trakom. Tijekom vikenda 8. i 9. listopada položit će se fini sloj asfalta. Tad će se oba prometna traka zatvoriti, a promet će se odvijati zaobilazno te će biti postavljena privremena prometna signalizacija.

U Ulici dr. Rudolfa Steinera u tijeku su završni radovi na priključenju kanalizacije i vodovoda što će trajati otprilike 2 tjedna. Kompletna sanacija te ulice završit će polovicom listopada.

Što se tiče radova na području Grada Čakovca, preostala je dogradnja i obnova pročistača otpadnih voda koja je u tijeku te izrada nekoliko kišnih preljeva. Ti radovi više neće otežavati i ometati normalno odvijanje prometa u Čakovcu. U sklopu projekta Aglomeracije Čakovec izgradit će se i kanalizacijska mreža u Štefancu, gdje će uskoro krenuti radovi.

Obnova navedenih triju ulica gradski proračun stoji 1.200.000,00 kuna.