Gradovi i općine 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

SV. JURAJ NA BREGU: Smećar ne odvozi smeće!

Vijećnica Vesna Krnjak (HNS) iskoristila je aktualni sat posljednje sjednice Općinskog vijeća Sv. Juraja na Bregu prije ljetne pauze kako bi upozorila da koncesionar za skupljanje selektivnog otpada ne obavlja uslugu kako treba.

- Od dvadesetak kućanstava u Okruglom Vrhu se selektirani otpad pokupi, a od nekih ne. Navodno da u kamionu više nema mjesta kad dođu do određene točke. Moramo to riješiti s koncesionarom jer tako se usluga ne obavlja, poručila je V. Krnjak.

Načelnik Anđelko Nagrajsalović složio se s njom, rekavši da je upoznat s problemom.

- Ni u Lopatincu ni u Pleškovcu se ne pokupi sav selektirani otpad. Razgovarao sam s koncesionarom i tvrde da na kraju određene rute više nemaju mjesta u kamionu. To nije naš problem, na natječaju su dobili posao i za njega trebaju biti opremljeni. Uskoro ćemo biti u prilici razmatrati dodjelu koncesije, pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati, rekao je načelnik.

Novac samo HNS-u?

Stjepan Perko (HSS) pitao je kandidira li Općina projekte na natječaje.

- Koliko vidim, prolaze projekti i dobivaju novac samo oni gdje je HNS na čelu. Imamo li mi ikakvih šansi, pitao je Perko, a načelnik odgovorio pozitivno. Neki od projekata dobili su zeleno svjetlo, a neki su još uvijek u postupku procjene.

Javni radovi

Zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Sv. Juraja na Bregu Anđelko Kovačić iskoristio je priliku kako bi postavio pitanje vezano uz angažiranje nezaposlenih na javnim radovima. Načelnik je odgovorio da će na pola godine biti angažirano pet osoba, od kojih su tri s invaliditetom.

- Morali bismo angažirati i osobe koje primaju socijalnu pomoć. To neće biti jednostavno jer od njih nekoliko, koliko ih je na spisku Centra za socijalnu skrb, neki su ili prestari ili narušenog zdravlja da bi obavljali javne radove, rekao je načelnik.

Bit će i za 

fasade

Miroslav Turk (SDP) postavio je pitanje hoće li Općina raspisivati natječaj za energetsku učinkovitost, kako bi se građani mogli javiti i ostvariti pravo na sufinanciranje obnove fasada. Načelnik je odgovorio da se na tome upravo radi. 

Obavljaju se konzultacije s Gradom Čakovcem koje je isti natječaj već raspisao i ima prvih iskustava u provedbi te procedure. 

A. Ličanin

Izvor: 3091