Gradovi i općine 30.07.2020. 12:48. Zadnja izmjena: 30.07.2020. 12:59.

Apel iz gradske uprave

Sve su češće drske krađe na groblju u Prelogu

Groblja na području Grada Preloga, ona u Prelogu, Cirkovljanu i Draškovcu postala su posljednjih tjedana i mjeseci česta meta – lopova.

Groblje je mjesto koje posjećujemo kako bi se sjetili dragih nam ljudi i obnovili uspomene na njih, obilazi ih se s ljubavlju biranim buketima i aranžmanima cvijeća koji svojom bojom unose svježinu u sivilo groblja.

Cvjetni aranžmani, lampioni, krunice, posude za cvijeće, dijelovi spomenika, postali su u posljednje vrijeme sve češća meta pojedinaca kojima nije ispod časti otuđiti nešto s tuđeg zadnjeg počivališta.

Građani, pogotovo oni koji su već doživjeli to iskustvo, često s dozom opreza odlaze na groblja.

-Uslijed učestalih pritužbi građana na krađe na grobljima na području Grada Preloga, Grad Prelog će u suradnji sa Gradskim komunalnim poduzećem Pre-kom d.o.o. te Policijskom upravom međimurskom Policijskom postajom Prelog, razgovarati te pokušati donijeti najbolje mjere kako bi se spriječile buduće radnje takve vrste. U suradnji s navedenim institucijama te mjesnim odborima s područja Grada Preloga, u planu je postavljanje nadzornih kamera te organizacija ophodnji grobljem, ističe u ovom apelu javnosti gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek