Gradovi i općine 02.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

SVE JE SPREMNO ZA TRADICIONALNO MARTINJE U NEDELIŠĆU

Turistička zajednica Općine Nedelišće organizira Martinje u Nedelišću, tradicionalnu manifestaciju koja će ovaj puta biti održana u subotu, 7. studenog.

 

Program počinje u 10 sati u dvorani Mesapa, a krštenje mošta u podne. Kao i uvijek dosad, okupit će se veliki broj izlagača - od pojedinaca do udruga i klubova, a organizator priprema i zabavni program. Vinari Nedelišća pripremaju degustacije mošta koji će se tijekom vesele ceremonije krštenja pokrstiti i postati mlado vino, a vrijedni članovi udruga s područja općine Nedelišće pripremaju hladetinu. Tijekom trajanja manifestacije, osim degustacije vina i hladetine, posjetitelji mogu kušati i neskromnu ponudu tradicionalnih gastronomskih delicija. 

 

Na MESAP-u će se tijekom manifestacije predstaviti proizvođači vinarske i vinogradarske opreme s područja Općine. U bogatom popratnom programu sudjeluju Puhački orkestar Općine Nedelišće, KUD Črne strele, Godba Komenda, Folklorna skupina narodnih noš in kočijažev - Vodice nad Ljubljano te Band „Dobre vibracije“.  Pri kraju programa, u 14:30 sati, biti će održano izvlačenje biciklističke nagradne igre Putovnica sretnih 13 pa molimo sve sudionike da najkasnije do petka, 06. studenog, ubace svoje popunjene putovnice na za to predviđena mjesta. 

 

na fotografiji motiv s prošlogodišnjeg Martinja u Nedelišću

Izvor: 3158