Gradovi i općine 29.01.2016. 14:37. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Vozilo vrijedno 737.200,00 kuna

Svečana predaja hibridnog kamiona s nadogradnjom za prikupljanje otpada ČAKOMU

Prigodnom svečanošću u petak je u krugu GKP „ČAKOM“ u Čakovcu, obavljena svečana primopredaja hibridnog kamiona s marke Mitsubishi Fuso Canter /c15 Eco Hibrid s nadogradnjom za prikupljanje otpada. To je treće hibridno vozilo u ČAKOM-ovom voznom parku, a koristit će se za prikupljanje miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada. 

 Vozilo je vrijedno 737.200,00 kuna, a s 40 posto sufinancira ga Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Kamion je opremljen s automatskom identifikacijom odvoza otpada i praćenje vozila Clean Track. ČAKOMOVA Iskustva s ranijim kamionima su dobra, a osobito su zanimljiva s aspekta ekonomičnosti zbog izuzetno male potrošnje goriva.

Ključeve novog kamiona direktorici ČAKOM-a Snježani Tkalčec Avirović uručili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller.

Direktorica GKP ČAkom Snježana Tkalčec Avirović kazala je da su iskustva s prethodna dva hibridna vozila vrlo dobra, te rekla da će i u budućnosti tvrtka nastaviti s obnavljanjem voznog parka. Na svečanosti su, uz već navedene, bili i zamjenik gradonačelnika Čakovca Mario Medved, načelnici Općina Mala Subotica i Orehovica Vladimir Domjanić i a Franjo Bukal te predstavnici dobavljača.