Gradovi i općine 06.01.2017. 10:30. Zadnja izmjena: 06.01.2017. 10:41.

Godina izvrsnih rezultata

Svečani prijem gimnastičara i vodstva NGC-a Aton kod župana

Nakon godine obilježene odličnim rezultatima, nastupom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i povodom početka nove sportske godine, u Uredu župana Međimurske županije Matije Posavca održan je prijem gimnastičara i vodstva Nacionalnog gimnastičkog centra Aton. Na svečanom prijemu prisustvovali su i predsjednik skupštine Međimurske županije Mladen Novak, predsjednik Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Željko Jakopec, gimnastičarka i kandidatkinja za Olimpijske igre u Tokiju Sabina Hegeduš, hrvatski gimnastički reprezentativac i osvajač olimpijske medalje Filip Ude te njegovi treneri Igor Kriajimskii i Mario Vukoja, ujedno član tehničkog odbora muške sportske gimnastike UEG (Europska gimnastička federacija) i najviše rangirani međunarodni sudac HGS-a.

Ključ svakog sportaša je mentalna snaga!

Tijekom svečanog prijema, međimurski olimpijac kratko se osvrnuo i na svoj nastup na Olimpijskim igrama u Riu de Janeiru prošle godine.

Ključ svakog sportaša je u njegovoj mentalnoj pripremljenosti na kojoj se treba kontinuirano raditi, uz vježbe snage i one na spravama, spomenuo je Ude. Kako je sam rekao, u tijeku su pripreme za prvo sljedeće natjecanje koje je na rasporedu ovog proljeća.

Filip svakodnevno trenira dva puta, gotovo puno radno vrijeme. Pet i pol sati radi posebne vježbe usmjerene na snagu, ali nikako ne zaboravljamo i psihički rad te daljnji razvoj mentalne snage, objasnio je trener Igor. Nesebični rad, trud i neprestanu želju za boljom i jačom vježbom prepoznali su i u Međimurskoj županiji koja će u partnerstvu s Gradom Čakovcem i Općinom Nedelišće sufinancirati Filipa i njegove aktivnosti u budućim treninzima i nadolazećim pripremama za Olimpijske igre s po 220 tisuća kuna.

Velika je stvar da se sve financijske obaveze prema sportu i prema Nacionalnom gimnastičkom centru Aton ostvare, kako bi se svi sadašnji gimnastičari i budući olimpijci mogli adekvatno i na najbolji mogući način pripremati za sve izazove koji im slijede, istaknuo je Vukoja. Svečano potpisivanje ugovora o financiranju održat će se 17. siječnja.

Međimurje buduće središte svjetske gimnastike

Prema riječima predsjednika kluba, buduća vizija stručnog stožera Filipa Udea  jest da se Međimurje ostvari kao jedno od središta hrvatske i svjetske gimnastike u koje će dolaziti gimnastičari na pripreme i edukativne radionice za trenere i stručne timove. Tragom toga, po prvi put, u LifeClass Termama Sveti Martin početkom ožujka održava se dvodnevni seminar vezan uz sport te panel rasprava Razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.

Sport je jedna od najbitnijih izvannastavnih aktivnosti većine pojedinaca i potpora u svim segmentima života koja nas uči usponima i padovima. Bitna je konstanta i dobra škola koja sve uključene potiče na predanost, borbenost i želju za postizanjem ciljeva. Vjerujem kako su OI u Riju bile samo jedna dobra škola i jače pripreme Filipu za nadolazeće igre u Tokiju, rekao je na prijemu župan Posavec. 

Izvor: