Gradovi i općine 27.10.2017. 09:03. Zadnja izmjena: 27.10.2017. 09:04.

Čehovec

Svečano obilježen završetak radova

Svečano je u Čehovcu u četvrtak, 26. listopada, obilježen završetak radova vrijednih 15-tak milijuna kuna, kojima je ovo mjesto u sastavu Grada Preloga postalo jedna od najuređenijih sredina u Međimurju.

Radovi su počeli u rujnu prošle godine, i nešto više od godine dana radilo se na izgradnji sanitarne i oborinske kanalizacije, na rekonstrukciji i modernizaciji prometnica i izgradnji pješačko – biciklističkih staza. Duž naselja postavljena je i LED rasvjeta te je uveden širokopojasni internet. Sveukupno je, kroz šest manjih projekata, u mjesto uloženo više od 15 milijuna kuna. 

Zbog velikog značaja radova za mjesto, 26. listopada slavit će se kao Dan mjesta Čehovca, istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Matija Strahija. 

Svečanosti u centru Čehovca nazočili su saborski zastupnik Darko Horvat, državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, zamjenik predsjednika Županijske skupštine Međimurske županije gospodin Dragutin Glavina, predstavnici Hrvatskih voda, Hrvatskih cesta, Međimurskih voda, Županijske uprave za ceste Međimurske županije, predstavnici svih izvođača radova uključenih u ovaj projekt, kao i domaćini, predstavnici grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, predstavnici prijateljskih općina i gradova, javnih institucija te brojni mještani Čehovca.

Nakon svečanosti uslijedilo je druženje i slavlje za sve uzvanike te za sve mještane Čehovca.