Gradovi i općine 24.05.2017. 22:12. Zadnja izmjena: 24.05.2017. 22:12.

20. obljetnica

Svečano proslavljen Dan Grada Murskog Središća

Dvedeset je godina prošlo otkako je Općini Mursko Središće dodijeljen status grada. U petak, 12. svibnja (Dan Grada Murskog Središća je 14. svibnja) održana je pod šatorom na šetnici uz Muru svečana sjednica Gradskog vijeća.

Sudionicima sjednice s prigodnim su se govorima obratili predsjednik gradskog vijeća mr.sc. Miljeno Cmrečak i gradonačelnik, za govornicu su s čestikama izašli načelnica Narde (Mađarska) Kristina Glavanić i načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, župan Matija Posavec te saborski zastupnik Darko Horvat koji je "Serjojnčarima" donio i lijepu vijest: Vlada Republike Hrvatske upravo je u strategiju razvoja hrvatskih cesta uvrstila i gradnju novog mosta na Muri i zaobilaznice Murskog Središća!

Po običaju, na svečanoj su sjednici gradskog vijeća uručena priznaja grada . Zahvalnice Grada  primili su Odbojkaški klub "Plavi" Peklenica, Julijana Levačić, SRD-a "Mura", Praonica rublja Malović, Ana Vuri, Franjo Barat, Zdenka Lipić i Ivan Mesarić, a posthumno je dodijeljena Tomi Glavini. Ovogodišnji dobitnici Nagrade Grada su Franjo Liklin, Juraj Zadravec, Stanislav Stojko, Petar Novak, KUD "Mura" i Josip Strojko, posthumno je nagrada dodijeljena Franji Trstenjaku.

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Murskog Središća uljepšali su svojim nastupom mješoviti pjevački zbor i tamburaši KUD-a "Mura", te članice vokalne skupine "Ftičice", a poseban je začin svečanosti bio premijerno prikazivanje filma snimljenog o 20. obljetnici grada.