Gradovi i općine 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

SVETA MARIJA: Oporbu ne zanima...

Općinsko vijeće Svete Marije održalo je sjednicu na kojoj je glavna točka dnevnog reda bio drugi rebalans proračuna iz kojeg je vidljivo kako su prihodi umanjeni za nešto više od milijun kuna. Pročelnica JUO-a Ivanka Herc Kaser pojasnila je da se to najviše odnosi na izostanak planiranih pomoći iz državnog i županijskog proračuna.
- Ono što je dobro je povećanje prihoda od hidrorente za 85.000 kuna. Općina je godinu završila u plusu s 450.000 kuna, rekla je pročelnica.
Vijećnika Željka Strbada (HNS) zanimalo je zašto se nisu isplatili poticaji društvima za rad s mladima, za što je bilo planirano 10.000 kuna. Za njega je to još čudnije jer je godina završila u financijskom plusu. Načelnica Đurđica Slamek odgovorila je kako gotovo sve udruge rade s djecom te se dodatni poticaji neće isplaćivati. Naglasila je da novac treba čuvati jer Općinu čeka izrada geodetskog elaborata te izmjene i dopune Prostornog plana. U provedenom glasanju rebalans je prihvaćen sa 6 glasova, od 11 prisutnih vijećnika.
Dnevni red sjednice predvidio je i izbor potpredsjednika OV-a iz redova oporbe. Oni prijedlog nisu imali jer ta funkcija nikoga ne zanima!? Kako su članovi Odbora za turizam Vlado Kovač i Jasminka Igrec podnijeli ostavke u Odboru, novim članovima imenovani su Suzana Kvakan i Željka Panić.
M. Grubić

Izvor: 3064