Gradovi i općine 12.01.2020. 07:50. Zadnja izmjena: 12.01.2020. 07:50.

Vijeće

Sveti Juraj na Bregu: HDZ o svijetlu i mraku

Božidar Balog, vijećnik općine Sveti Juraj na Bregu, upitao je na aktualnom satu zašto u Dragoslavcu rasvjeta svijetli samo do 23 sata, a drugdje do 1 u noći. Dodao je da je nova rasvjeta mjestimično zarasla u granje koje treba obrezati. Požalio se i na (ne)agilnost komunalnog redarstva.

Načelnik Anđelko Nagrajsalović odvratio mu je da nije točno da se ne uređuje općina. Ove godine kosilo se tri, a ne dva puta jer je bilo mnogo kiše. - Želimo nabaviti svoj traktor. Jednostavno nema operative, nema tko pošljunčati i pokositi. I po mjesec dana čekamo na izvršenje narudžbi. Komunalni redar ide u mirovinu i pripremamo natječaj za zapošljavanje, to je jako težak posao. Riješit ćemo gacije koje vise na cestu - kazao je načelnik.

Potom je drugi HDZ-ov vijećnik Damir Kovačić kazao da se u općini u biti bespotrebno svijetli do 1 u noći. - Kod mene u ulici u to vrijeme prođe samo pas lutalica - kazao je Kovačić. Načelnik se s time nije složio. Kazao mu je da se prije pola godine Općini dopisom obratilo 40-ak žena koje s posla dolaze autobusima nakon ponoći.

- Kotoriba svijetli cijelu noć, smo mi hujši od Kotoribe? - upitao je načelnik, a Kovačić je ostao pri svome. Uključio se i vijećnik HSU-a Marijan Rodinger: "Nije mi jasno, jedan vijećnik HDZ-a traži dužu rasvjetu, a drugi njeno skraćivanje!?" Balog mu je odgovorio da samo želi jednakost, a Kovačić: "Svašta vama nije jasno."