Gradovi i općine 07.03.2020. 08:15. Zadnja izmjena: 07.03.2020. 08:15.

Sjednica

SVETI MARTIN NA MURI: Godina će, izgleda, biti dobra

Održana je prva ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća Svetog Martina na Muri na kojoj je, nakon izvješća načelnika Dražena Crnčeca o aktualnostima od zadnje sjednice, bez rasprave prihvaćeno izvješće o izvršenju proračuna. Načelnik se  pohvalio završetkom projekta poučna staza Svetomartinska Mura, početkom radova na kanalizacijskom sustavu, završnim radovima na drugoj fazi uređenja ceste u Jurovčaku, uređivanjem prostora oko groblja, postavljenjem novih rasvjetnih tijela po cijelom području općine...

Budući da je rebalans proračuna bio napravljen krajem godine, u izvršenju temeljnog općinskog dokumenta nije bilo iznenađenja. Ukupni prihodi iznosili su blizu 6,8 milijuna kuna, rashodi 7,8 milijuna kuna, a s obzirom na višak iz prethodne godine u iznosu od 2,3 milijuna kuna, proračun je bio u plusu iznosu od 1,3 milijuna kuna. Razlika između izvršenja i planiranog nastala je zbog projekta Med dvemi vodami. U općinski proračun s tog će naslova ove godine biti izvršen povrat uplaćenog novca. Na Vijeću je prihvaćena i odluka o raspodjeli rezultata poslovanja, tako da će višak od 1,3 milijuna kuna biti namijenjen za nastavak projekta Skelarska drvena kuća- interpretacijski centar, treću fazu rekonstrukcije ceste u Jurovčaku i izgradnju doma kulture.

Uz izvršenje proračuna prihvaćena su i prateća izvješća o izvršenju programa. S obzirom da je HDZ-ov vijećnik, ujedno i potpredsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Colar podnio zahtjev za mirovanje mandata, HDZ  je za novog vijećnika predložio Nikolu Perčića iz Žabnika, koji je na sjednici položio prisegu. Funkciju potpredsjednika Vijeća umjesto Colara, do kraja ovog saziva Vijeća obnašat će Damjan Srša.