Gradovi i općine 09.10.2018. 12:45. Zadnja izmjena: 09.10.2018. 12:47.

Međimurska županija

Svetom misom, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježen Dan hrvatske neovisnosti

8. listopada obilježavamo Dan neovisnosti. Jedan u nizu važnih datuma novije hrvatske povijesti u kojima se prisjećamo tog dana prije 27 godina, kada je 1991.godine Hrvatski sabor donio  jednoglasnu  Odluku o raskidu državnopravnih sveza  Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama bivše države.  

Tom prigodom, u organizaciji Međimurske županije, održana je svečanost koja je započela svetom misom za domovinu u župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa u Čakovcu, a koju je predvodio fra Venancije Mihaljević u koncelebraciji svećenika čakovečkog franjevačkog samostana. U propovijedi je istaknuta vjera i ljubav prema domovini te su evocirane uspomene kada su međimurski branitelji prije odlaska na ratišta diljem Hrvatske dolazili po blagoslov. „Uspomena na te dane, na obranu zemlje, na naše ratnike vječno će biti utkana u stvaranje hrvatske države“ , istaknuo je predvodnik misnog slavlja fra Venancije.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije u Perivoju Zrinskih u Čakovcu, odana je počast i poštovanje poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.