Gradovi i općine 01.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

Terapijsko jahanje za sve

Rotary klub i Konjički klub Zrinski Čakovec odnedavno su  ujedinjeni u zajedničkom cilju - da terapijsko jahanje učine dostupnim za svu djecu s poteškoćama u razvoju iz našeg kraja. Koordinator akcije je mr. sc. Branimir Novak, dr. vet. med., koji u KK Zrinski skrbi za grla, a ujedno je član Rotary kluba. Prezentacijski sat terapijskog jahanja, uz prisustvo djece iz udruga koje okupljaju osobe s invalidnošću, održan je na prostorima bivše vojarne u Čakovcu 30. svibnja.

 

- Danas struka preporučuje terapijsko jahanje za čak 25 dijagnoza. No, za rezultate je potreban kontinuitet. Činjenica je da ova metoda nije dostupna svoj djeci s područja Međimurja koja ju trebaju, stoga ćemo pokušati pokrenuti zajednicu kako bismo došli do sredstava i omogućili im kontinuitet u ovom obliku rehabilitacije - kaže B. Novak.

 

U čakovečkom Konjičkom klubu Zrinski, koji je odnedavno u sastavu Hrvatskog saveza za terapijsko jahanje, ovaj program, uporno, usprkos financijskim poteškoćama, provode već neko vrijeme. 

Izvor: 3136