Gradovi i općine 29.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

TJEDAN KRETANJA

U Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije 26. rujna je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Tjedna kretanja (Move week - od 29. rujna do 5. listopada). O ciljevima i iznimnom odazivu govorili su Marina Payerl - Pal, dr. med., ravnateljica ZZJZ-a, Renata Kutnjak - Kiš, dr. med., te Nenad Borković, glavni koordinator ove europske kampanje u Hrvatskoj.

 

Ove godine obilježavanju Tjedna kretanja u Međimurju se odazvalo 40-ak udruga, klubova, ustanova, te jedinica lokalne samouprave, a redovita tjelovježba kao prvi preduvjet zdravlja promicat će se različitim aktivnostima diljem Međimurja (u Čakovcu, Belici, Gardinovcu, Maloj Subotici, Držimurcu - Strelcu, Murskom Središću, Prelogu, Podturnu, Pribislavcu, Šenkovcu, Draškovcu, Donjem Kraljevcu itd.).

 

Glavni događaj Tjedna kretanja je posvećen djeci: pod motom Vratimo sport i igru na ulice i u parkove okupit će djecu i mlade s njihovim obiteljima na Trgu Republike u Čakovcu, 4. listopada od 10 do 12 sati.

- Najnovija istraživanja pokazuju da će životni vijek današnjih desetogodišnjaka biti za pet godina kraći od životnog vijeka njihovih roditelja, ako se ne pokrenu - istaknula je R. Kutnjak - Kiš, naglašavajući važnost usađivanja zdravih životnih navika u najranijoj dobi, osobito u suvremenom svijetu u kojem su djeca veliki dio vremena provode uz računala.

U vrlo bogatom programu koji će odvijati do 5. listopada diljem Međimurja svatko može izabrati odgovarajuću aktivnost i uključiti se. Detalji programa se mogu vidjeti na web stranicama Zavoda za javno zdravstvo te Move week kampanje Europa i Hrvatska.

Izvor: 3100