Gradovi i općine 13.02.2018. 06:40. Zadnja izmjena: 13.02.2018. 06:41.

Zašto se mijenja plan?

Tko li će to Stjepanu Kovaču... sve po spisku?

Gradsko vijeće Čakovca na posljednjoj je sjednici donijelo odluku o izradi treće izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja područja oko Policijske uprave u Čakovcu. Kako je pojasnio pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i europske fondove Ninoslav Šipuš, riječ je o području između zgrade Konzuma i Galerije Sjever na kojem privatni investitor želi graditi stambeno-poslove objekte. Plan uređenja mijenja se, kaže Šipuš, na njegovu zamolbu te ga je spreman platiti, a razlog izmjena je što vlasnik jedine parcele koju investitor nije otkupio, svoje  zemljište ne želi prodati.

- O opravdanosti izmjena možete diskutirati, no ako vlasnik sada ne proda njegovo će zemljište postati enklava. Nadam se da će se uspjeti dogovoriti, u tom slučaju odustat ćemo od izmjena, istaknuo je Šipuš.

- Grad ne mora uvijek na sve moguće načine podilaziti investitorima, primjer za to je područje Sajmišta. Ljudi budu rekli da vas kupuju, nemojte si to raditi, reagirao je na Šipušove riječi gradski vijećnik HRAST-a Josip Zorčec, dok je HDZ-ov Aleksandar Makovec ocijenio da odluka predstavlja metodu pritiska na vlasnika da proda parcelu.

Raspravu je zaključio gradonačelnik rekavši da se sve može mijenjati i da će ako zatreba odluku mijenjati i sto puta. - Ako budemo čekali još šest godina meni budu, da ne velim kaj... sve po spisku, izjavio je 'rječiti' gradonačelnik, ne pojasnivši hoće li mu 'sve po spisku...' – potencijalni investitori ili građani.