Gradovi i općine 13.05.2020. 13:17. Zadnja izmjena: 14.05.2020. 13:35.

Gradsko vijeće Čakovca potvrdilo

Tko su dobitnici javnih priznanja Grada Čakovca?

Gradsko vijeće Čakovca prošlog tjedna potvrdilo je prijedlog dobitnika javnih priznanja Grada. Nagradu za životno djelo primit će Željko Medved, za dugogodišnji značajan doprinos razvoju i promicanju interesa i ugleda grada Čakovca. Po struci magistar edukacije politehnike i informatike, Medved je tijekom 40 godina rada u prosvjeti postigao vrhunske rezultate s učenicima na natjecanjima tehničke kulture. Jedan je od osnivača županijskog Društva pedagoga tehničke kulture, obnovitelja županijske Zajednice tehničke kulture čiji je i u već petom mandatu – predsjednik, a suosnivač je i gradske Zajednice tehničke kulture. Priznanje prati i novčana nagrada od 5.000 kuna.

Željko Medved

Slijede godišnje nagrade Grada Čakovca koje pripadaju I. osnovnoj školi Čakovec za djelovanje u području odgoja i obrazovanja. Škola je prošle godine proslavila 150 godina rada te se s 86 zaposlenih ističe u nizu područja. Istu nagradu primit će i Kulturno umjetnička udruga Veseli Međimurci za rezultate u području umjetnosti i kulture.

Veseli Međimurci

Udruga proizašla iz folklorne sekcije u nekadašnjem MTČ-u koju je još 1949. godine osnovao Matija Grabrović, prošle je godine proslavila 70 godina. Nagrada pripada i Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan Čakovec za djelovanje u području sporta. Klub osnovan još 1920. godine kao sokolsko društvo je jedan od najuspješnijih hrvatskih sportskih klubova, broji oko 600 članova te zapošljava devet trenera.

Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan

Nagradu će dobiti i tvrtka Međimurka BS d.o.o. za rezultate na području gospodarstva. Osnovano 1993. godine s osam zaposlenih, danas zapošljava 106 ljudi, a uz centre u Prelogu i Ludbregu prošle je godine otvoren i veliki prodajni centar u Čakovcu.

Nikola, Stanislav i Slaven Brzuhalski

Za istaknuto djelovanje u domeni zdravstva i socijalne skrbi nagradu će primiti i stomatologinja mr. sc. Tanja Rosić iz Čakovca. Petnaestak godina organizatorica je nadaleko poznatog čakovečkog Dana zdravog osmijeha, edukativno-zdravstvene akcije s ciljem preveniranja bolesti zuba i promicanja oralne higijene, osobito među djecom predškolskog uzrasta.

Tanja Rosić

Nagradu dobiva i Udruga umirovljenika grada Čakovca za djelovanje u području rada udruga. S klubovima Orehovica i Savska Ves djeluje zadnjih pet godina, broji više od 1.700 članova te se osobito ponose svojim humanitarnim angažmanom.

Udruga umirovljenika Grada Čakovca

Svečana dodjela nagrada bit će upriličena čim to bude moguće u okolnostima koronakrize.