Gradovi i općine 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

TZ ČAKOVEC: Voditeljica Boška Ban Vlahek

Kao što je javnosti već poznato, s 30. travnjem čakovečki Turistički ured ostaje bez direktorice. Varaždinka Ivana Maltar na vlastiti je zahtjev razriješena spomenute funkcije, a kako su krajem veljače šturo priopćili iz Grada, odlazi iz „osobnih razloga“.
Gradonačelnik Stjepan Kovač tada je ujedno obznanio da Grad zasad neće zapošljavati novog direktora, već će ured voditi sami zaposlenici, u suradnji s nadležnim gradskim upravnim odjelima i samim gradonačelnikom koji je po svojoj funkciji i predsjednik gradske Turističke zajednice.
No, kako netko ipak operativno mora upravljati, doznajemo da će voditeljica Ureda biti Boška Ban Vlahek. Ekonomistica iz Čakovca, u Turističkom uredu radi od 2005. godine. Bila je voditeljica Turističko-informativnog centra, a uz gotovo 10-godišnje iskustvo u obavljanju „operative“, sada će imati prilike dokazati se i u rukovođenju te osmišljanju manifestacija.
U ponedjeljak, 31. ožujka održana je i konstitutivna sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Čakovca na kojoj su odabrani članovi Turističkog vijeća, Nadzornog odbora i Skupštine na razdoblje do 2018. godine te su izabrani predstavnici Zajednice u Skupštinu Turističke zajednice Međimurske županije.
U 2013. godini
poslovali pozitivno
Na sjednici je ujedno predstavljeno financijsko izvješće gradske Turističke zajednice za prošlu godinu. Poslovanje je bilo pozitivno, s ukupnim prihodima od 2,180.577 kuna, a rashodima u visini 1,985.850 kuna. Višak od 194.727 kuna prenosi se u ovu godinu te se raspoređuje na aktivnosti obilježavanja 50. obljetnice Turističke zajednice, odnosno manifestacija Međimurski fašnik i Porcijunkulovo.
U Zajednici su se pohvalili i da čakovečki Turistički ured samostalno, pomoću sponzorstava, ostvaruje oko 60 posto prihoda. Takozvani izvorni prihodi, odnosno turističke članarine i boravišne pristojbe čine 30 posto, dok Grad iz svog proračuna za Ured daje tek 10 posto.
Kovač: Uvijek
se može više
- Turistički ured radio je zadovoljavajuće, no, uvijek se može i bolje. Ove će godine biti više događaja. Uz one standardne, planiramo organiziranje sajma, odnosno, izložbe cvijeća, uključit ćemo se u organizaciju Antunovskog proštenja na Jugu koje će trajati 3 dana, a i samo Porcijunkulovo bit će „jače“ popraćeno i izvođačima i izlagačima, najavio je gradonačelnik Stjepan Kovač.
Prva manifestacija koja slijedi bit će proslava Dana grada, 29. svibnja. Trajat će 4 dana, a između ostalog, tada će doći i izaslanstva svih gradova - prijatelja Čakovca.
V. Kelkedi

Izvor: 3076