Gradovi i općine 21.11.2018. 11:21. Zadnja izmjena: 21.11.2018. 11:22.

Oprezno u prometu!

U četvrtak od 16 sati i u noći s subote na nedjelju pojačane aktivnosti policije u prometu

U četvrtak, 22. studenoga od 16 do 24 sati i tijekom noći s 24. na 25. studenoga (sa subote na nedjelju) od 20 do 4 sata na području Policijske uprave međimurske provesti će se pojačane mjere u nadzoru prometa sa Mobilnim timom Policijske uprave međimurske.

Aktivnosti Mobilnog tima Policijske uprave međimurske provodit će se s posebnim naglaskom na četiri „ubojice“ u prometu (alkohol, brzinu, pojas i mobitel). Na cestama će biti „presretači“ i specijalno vozilo „DANE“ te uređaj „GATSO“ u cilju sprječavanja smrtnog stradavanja na međimurskim prometnicama.

Posebno će se obratiti pozornost na pješake te vozače bicikla koji nisu propisano obilježeni reflektirajućim materijama i ne kreću se površinama koje su za njih propisane.

Upućujemo apel svim vozačima, da ne sjedaju za upravljače nakon konzumiranja alkoholnih pića, da poštuju prometne propise te da vožnju prilagode uvjetima na cesti kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu.

Osobe koje će konzumirati alkohol upućujemo na alternativne oblike prijevoza, korištenje Taxi službi i prijevoznika koji će ih u svakom slučaju sigurnije dovesti do željenih destinacija, sve s ciljem izbjegavanja i sprečavanja neželjenih i tragičnih posljedica.