Gradovi i općine 17.05.2017. 09:16. Zadnja izmjena: 17.05.2017. 09:19.

Potpisani ugovori

U Draškovcu jednodijelna sportska dvorana za 3,6 milijuna kuna

Međimurska županija i Grad Prelog sufinanciraju jednodijelnu sportsku dvoranu u Draškovcu. Svečanosti potpisivanja ugovora o javnoj nabavi radova na izgradnji sportske dvorane osnovne škole Draškovec prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, izvođač radova direktor TEHNIX d.o.o. Đuro Horvat i ravnateljica osnovne škole Draškovec Margit Mirić.

„Drago mi je da je ovim projektom gotov onaj sustav gradnje dvorana koje koštaju i do 15 milijuna kuna, već smo krenuli s gradnjom energetski učinkovitih, ali vrlo funkcionalnih dvorana po cijene koje su i do tri puta manje. Model koji ima sve predispozicije da se pokaže uspješnim primijenit će se na  preostale sportske dvorane koje je potrebno dovršiti i u drugim našim općinama poput Vratišinca, Svete Marije ili Svetog Martina na Muri“, napomenuo je prilikom potpisivanja ugovora župan Posavec. Kako je regulirano Sporazumom, sufinanciranje će biti po modelu 60% Županija, a 40% Grad Prelog.

Ravnateljica je rekla planove za novu dvoranu i način na koji će se ubuduće odvijati nastava „Jedva smo dočekali tu investiciju koju priželjkujemo već godinama, nadamo se da ćemo od 1. rujna 2017., moći započeti jednosmjenski rad. Dvorana će biti višenamjenska, a naknadno će se s Gradom odlučiti za što će se točno koristiti“, objasnila je. Najavljena investicija veliki je izazov, a biti će sagrađena po novom modelu koji još nije viđen u ovom dijelu zemlje.