Gradovi i općine 26.06.2017. 23:30. Zadnja izmjena: 26.06.2017. 23:32.

Grad Mursko Središće

U mirovinu s rijetkim priznanjem ide Marija Kraljić

U mirovinu, službeno sa zadnjim danom lipnja, odlazi iz gradske uprave Grada Murskog Središća Marija Kraljić (60), ekonomistica koja je provela dvadeset i dvije godine na čelu gradskog upravnog odjela za financiranje i proračun, "šefica" financija koja je, što je izuzetak i inače nezabilježena pojava, čak uspjela u svom radu dobiti bezuvjetno mišljenje Državne revizije za stanje gradskih financijskih papira, dotično – za područje njene stručne odgovornosti. Dakle ocjenu koja kaže da su financije u njenoj odgovornosti besprijekorno vođene.

Toga se Marija na odlasku u mirovinu rado prisjeća, kao i atmosfere u kojoj se radilo, pa kaže: - I u vašim novinama zabilježeno je da je netko dobio bezuvjetno mišljenje... Znači da se može postići i u šumi propisa, naputaka i pravilnika koji se stalno mijenjaju da dokumentacija bude besprijekorna, ali to znači i da se nekad moralo raditi iznimno naporno. Uvijek je tu i tim, suradnja, sam nitko ne može ništa, kaže Marija te dodaje:

- Sad dolazi vrijeme u kojem ću se moći baviti sa svime što nisam stigla, a najviše me veseli što ću imati više vremena za unučad - Fridu, Edu i Jakova.