Gradovi i općine 14.11.2016. 10:56.

Za hrvatske branitelje

U Mokricama obnovljeno spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima

U organizaciji i na inicijativu Međunarodnog policijskog udruženja, IPA Sekcija Hrvatske ( International Police Association ) i regionalnih klubova IPA Sisačko – moslavačke i IPA Međimurske, u Mokricama je otkriveno obnovljeno Spomen obilježje četvorici poginulih hrvatskih branitelja, koje je zajednički sufinancirano od strane Međimurske županije i grada Petrinje. Spomen obilježje je postavljeno u sjećanje na hrvatskog policajca, Međimurca, pripadnika SJP Sisak, PU Sisačko – moslavačke Predraga Kozara, koji je poginuo prilikom borbenih djelovanja na području Pribilović brda. Također, uz Predragovo ime, na spomen obilježju nalaze se i imena poginulih branitelja pripadnika 12. Domobranske pukovnije, a svi rodom s područja Mokrica, Vlade Čavka, Nikole Kovačevića i Ivice Čauševića.

''Ovo je mjesto posebnog pijeteta i danas više nego ikad svi moramo biti ponosni zbog onih koji su dali ono najvrijednije što su imali, svoje živote, a sve da bismo mi živjeli u slobodnoj, našoj Hrvatskoj.“, na početku svog govora je istaknuo župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je uz gradonačelnika grada Petrinje i saborskog zastupnika Darinka Dumbovića, predsjednika regionalnog kluba IPA Sisačko – moslavačka Igora Oriovića, glavnog tajnika IPA Hrvatska sekcija Željka Turka, rodbine poginulih, izaslanstva Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Udruge djece poginulih hrvatskih branitelja, udovice poginulih hrvatskih branitelja, predstavnike Udruge SIP OSA-e Sisak, Udruge ratnih veterana, veterana Domovinskog rata grada Petrinje, te predstavnike Policijske uprave međimurske prisustvovao svečanosti otkrivanja spomen obilježja.

Samo spomen obilježje su otkrili Ana i Ivan Kozar, roditelji Predraga Kozara izrazivši zahvalnost Međimurskoj županiji kao i Gradu Petrinji na svemu što rade ne samo za poginulog Predraga nego i sve hrvatske branitelje.