Gradovi i općine 22.10.2019. 14:30. Zadnja izmjena: 22.10.2019. 14:32.

Otvorenje

U obnovu doma u Selnici uloženo 1,45 milijuna kuna

Prigodnim programom udruga koje djeluju na području Selnice nedavno su svečano otvorene obnovljene prostorije selničkog društvenog doma (odnosno stare škole) kako objekt nazivaju Selničani. Program su otvorile članice Ženske vokalne skupine sv. Marko i vrtićka skupina mažoretkinja, nakon čega su se okupljenima obratili selnički načelnik i pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu Vesna Pascuttini-Juraga, ujedno izaslanica ministrice kulture. Kako je u svom govoru naglasio načelnik, radovi su trajali pune tri godine. U tom je razdoblju zgrada potpuno obnovljena - uređen je sanitarni čvor, zamjenjeno je krovište, uveden novi sustava grijanja i ventilacije te provedeno unutarnje uređenje i opremanje, a u lipnju slijedi obnova jedine preostale prostorije koju trenutno koriste sud i katastar zbog provođenja katastarske izmjere. U obnovu je uloženo oko milijun i 450 tisuća kuna.

- Ministarstvo kulture poduprlo je ovaj projekt Općine Selnica sa 770 tisuća kuna. 2017. godine dodijeljeno je 200 tisuća kuna, isto toliko i 2018. godine, dok je ove godine uloženo 370 tisuća kuna. Težnja ministarstva je da kultura bude dostupna svima, a ne samo onima koji žive u velikim gradovima. Nadam se da će svi naraštaji, od najmlađih do najstarijih, sudjelovati u budućim aktivnostima ovog doma kulture, poručila je pročelnica Konzervatorskog odjela. 

Da će nova pozornica i prostorije biti dobro iskorištene u svrhu druženja i promicanja kulture, u nastavku programa dokazale su selničke mažoretkinje zanimljivom plesnom izvedbom, pjevačice vokalne skupine i selnički tamburaši koji su odsvirali pjesme Selnica, Stiha, stiha i Selnica je selo malo svom kraju u čast. Osim za najavu budućih projekata i ulaganja u Selnici, selnički načelnik priliku je iskoristio i za upućivanje zahvale Draženu Srpaku, gradonačelniku Murskog Središća, na podršci koju pruža razvoju Selnice, poručivši da odnosi Općine Selnice i susjednoj joj Grada nikad nisu bili bolji.