Gradovi i općine 09.10.2017. 12:10. Zadnja izmjena: 09.10.2017. 12:11.

Položeni vijenci

U Općini Nedelišće obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika braniteljima domovine Hrvatske 1991.-1995. i spomen ploče poginulim braniteljima na zgradi općinske uprave u Nedelišću obilježen je Dan neovisnosti Republike Hrvatske u Općini Nedelišće. U nazočnosti vijećnika Općinskog vijeća i članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Nedelišća, zajednički vijenac i svijeće u petak 6. listopada položilo je njihovo izaslanstvo.

Okupljeni, među kojima su bili i predsjednik Općinskog vijeća Ljudevit Bošćak te načelnik Darko Dania i njihovi zamjenici, potom su minutom šutnje odali počast svim poginulim, nestalim i stradalim hrvatskim braniteljima koji su pridonijeli konačnom osamostaljenju domovine Hrvatske. Prigodnu riječ s čestitkom u prigodi praznika povodom Dana neovisnosti svima okupljenima i građanima Općine Nedelišće uputio je zamjenik načelnika Željko Kacun koji je podsjetio kako je u borbi za neovisnost bilo i žrtava i s područja općine Nedelišće.

Dan neovisnosti obilježava se u spomen na ustavnu odluku Hrvatskog sabora na sjednici 8.10.1991., kojom su prekinute sve državno-pravne veze s bivšom SFRJ čime su stvoreni uvjeti za neovisnost i samostalnost Republike Hrvatske.