Gradovi i općine 26.01.2018. 10:13. Zadnja izmjena: 26.01.2018. 10:14.

Potpisan Sporazum

U Područnu školu Donji Vidovec uvodi se jednosmjenska nastava

U službenom posjetu Općini Donji Vidovec boravio je župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem, ujedno tamošnjim bivšim dugogodišnjim načelnikom. U razgovoru s načelnikom Općine Josipom Matulinom te vijećnicima Općinskog vijeća definirana je suradnja na realizaciji projekata koji se planiraju pokrenuti tijekom 2018. Kako je istaknuo Posavec, Međimurska županija kao osnivač osnovnih škola teži da se u svim osnovnim i područnim školama stvore uvjeti za jednosmjensku nastavu.

Sukladno tome, potpisan je Sporazum kojim se kreće u realizaciju projekta uvođenja jednosmjenske nastave u Područnoj školi Donji Vidovec, a koji će zajedno sufinancirati Općina i Međimurska županija. Realizacijom ovog projekta, paralelno će se, kako je dogovoreno, stvarati uvjeti za preseljenje Dječjeg vrtića „Klinčec“, čime bi obje odgojno-obrazovne ustanove dobile bolje uvjete za rad i boravak djece te djelatnika.

Čelnici Općine i Županije razgovarali su i o razvoju turizma s naglaskom na adaptaciju Zlatarskog doma, doma kulture, o ulaganju u cestovnu infrastrukturu te uređenju Župnog dvora.