Gradovi i općine 08.11.2016. 08:16. Zadnja izmjena: 08.11.2016. 08:20.

Razvojna strategija

U Prelogu u planu izgradnja poduzetničkog centra te 30.000 kvadrata proizvodnih hala

Prema riječima gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, u Prelogu je u izgradnji oko 30.000 metara kvadratnih proizvodnih hala, što je trenutno najviše u Hrvatskoj. Povjerenje koje je Grad dobio od strane gospodarstvenika, činjenica da imaju maksimalnu podršku i odličnu suradnju, kvalitetna radna snaga i blizina autoceste, razlozi su zašto se mnogi poduzetnici odlučuju za pokretanje investicija upravo u Prelogu, pojašnjava gradonačelnik.

U svrhu daljnjeg razvoja gospodarstva, kreiranja vizije i smjera u kojem će se ono u budućnosti razvijati, Grad Prelog je započeo s izradom temeljnog strateškog dokumenta održivog gospodarskog razvoja. Pod nazivom Razvojna strategija poduzetničkog okruženja Grada Preloga do 2020. godine krije se sveobuhvatan razvojni plan gospodarstva koji će ujedno biti i temeljni dokument za prijavu na natječaj za Razvoj poslovne infrastrukture, raspisan od strane Ministarstva gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta.

Gospodarska zona Sjever

Želimo napraviti poduzetnički centar koji bi svim gospodarstvenicima s područja Grada dao menadžersku podršku te stručnu pomoć kod izrade poslovnih planova i prijavnica za najavljene natječaje, istaknuo je Lj. Kolarek.

Takav centar smješten u Gospodarskoj zoni Sjever funkcionirao bi kao svojevrsni inkubator, a na približno 2000 kvadrata nalazile bi se gradske tvrtke, uredi, velike i male dvorane, prostori za prezentacije... Investicija je teška oko 13 milijuna kuna.

Idejni projekt je gotov. Natječaj je raspisan do kraja godine, a mi se planiramo javiti nakon sjednice Gradskog vijeća početkom prosinca, pojasnio je gradonačelnik. Cijeli projekt provodi se u maksimalnoj suradnji s poduzetnicima koji trenutno ispunjavaju anketne upitnike, a od 16. do 25. studenog održat će se javna rasprava na tu temu, koja će završiti Gospodarskim forumom.