Gradovi i općine 18.02.2018. 09:03. Zadnja izmjena: 18.02.2018. 09:03.

Građevinski operativci

U Pribislavcu obnova i rekonstrukcija - Tu kopamo, tamo krpamo

U Pribislavcu su građevinski operativci Međimurske hidrogradnje i Tegre proteklih dana radili dva posla. Uz sjeverni rub kolnika Ulice bana Josipa Jelačića Međimurska hidrogradnja ukapa oborinsku kanalizaciju, jedini još nedostajući dio koji ide od Omege i odvodi oborinske vode do separatora prije izljeva u ribnjak pred ulazom u Belicu.
Ukupna vrijednost radova pokriva se iz tri izvora: od 1.090.000 kuna 100.000 kuna pokriva Ministarstvo regionalnog razvoja, 800.000 kuna privremeno pokriva Općina Pribislavec do povrata novca iz kase ŽUC-a i spomenutog ministarstva temeljem prijave projekta na natječaj, a samo 190.000 kuna je stvarni trošak općinskog proračuna. 

Radovi bi trebali biti završeni (ovisno o vremenu) do kraja ožujka. Do tog vremena operativa Tegre trebala bi sa svojim poslom, rekonstrukcijom Ulice braće Radić u kojoj se polažu rubnici uz sjevernu stranu kolnika radi usmjeravanja oborinskih voda u slivnike doći do trase na kojoj se sada gradi oborinska kanalizacija i nastaviti do istočnog izlaza iz Pribislavca prema Belici. S južne strane kolnika zahvaljujući projektiranom proširenju uredit će se biciklistička staza, ali u razini kolnika, odvojena samo uobičajenom žutom crtom.

Vrijednost tih radova je 1.994.000 kuna, a uz fondovsko financirane i nešto cestarskog novca, iz općinskog će se proračuna pokriti 325.000 kuna od spomenutog iznosa. Rok završetka i tih radova je travanj ove godine.