Gradovi i općine 14.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

U PRIBISLAVCU POTPISAN SPORAZUM O IZGRADNJI ŠKOLE I SPORTSKE DVORANE

Povijesni događaj za mjesto – radovi počinju u rujnu

Međimurski župan Matija Posavec, načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić, ravnatelj Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Bruno Matotek i direktor čakovečke  tvrtke Idea d.o.o. (projektanta) Bojan Živković u petak su u Pribislavcu na parceli iza stadiona NK „Polet“, odnosno lokaciji buduće škole, potpisali Sporazum o izgradnji škole i sportske dvorane.

- Nedavno smo od Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta dobili suglasnost na idejno rješenje, a još 2005. godine država je školi darovala zemljišta na ovoj lokaciji.  Sporazumom se definiraju međusobna prava i obveze te rokovi u projektu procijenjene vrijednosti od 35,000.000 kuna. No, vjerujem da će cijena u konačnici ipak biti i manja. Do kraja kolovoza očekujemo građevinsku dozvolu, a u rujnu i sam početak radova. U prvoj fazi uložit ćemo oko 5,000.000 kuna i gradit ćemo maksimalnim mogućim tempom. Upitna su samo financijska sredstva za nastavak, ali vjerujem da ćemo i to uspjeti uz pomoć fondova, kazao je župan Posavec.

- Ovo je povijesni čin i trenutak za Pribislavec. Na projektu škole radimo 25 godina, istaknula je načelnica Ivačić.

Recimo da će ukupna površina buduće škole biti 5.159 kvadratnih metara. Škola će imati 22 učionice, dvorana će biti dvodijelna.Opširnije u tiskanom izdanju Lista Međimurje u ponedjeljak.

Izvor: 3141