Gradovi i općine 04.03.2019. 10:33. Zadnja izmjena: 04.03.2019. 10:39.

Suradnja

U Pušćinama održani Dani otvorenih vrata Istre

U pansionu Mamica u Pušćinama u subotu, 2. ožujka rezao se istarski pršut, "točalo" se maslinovo ulje i točila malvazija, teran... U goste su stigli gradonačelnici Rovinja Marko Paliaga, Poreča Loris Peršurić i Vodnjana Klaudio Vitasović, a delicije Istre na stol su iznijeli predstavnici Udruge proizvođača Agrorovinj.

Riječ je bila o prvim Danima otvorenih vrata Istre u sklopu Dana Istre u Međimurju koji su proistekli iz potpisanog sporazuma o suradnji Međimurske i Istarske županije. Naravno, bili su tu i župani Valter Flego i Matija Posavec koji su se okušali u rezanju pršuta.

Suradnja između Istre i Međimurja počela je prijateljstvom predstavnika Općine Nedelišće i Grada Vodnjana. Nedelišćani godinama odlaze na Dane mladog maslinovog ulja, a predstavnici Vodnjana dolaze na Dane zahvalnosti u Nedelišću, pojasnio nam je Darko Dania, načelnik Nedelišća. Na to se nadovezalo i prijateljstvo Općine Šenkovec s Gradom Rovinjom, dodaje Saša Horvat, načelnik Šenkovca.

Poslije prezentacije gospodarstkih, turističkih i gastronomskih potencijala Istre u Pušćinama, svi zajedno prisustvovali su otvorenju 2. Bio GI foruma u Lifeclass Termama sv. Martin.

Nakon prvih Dana Istre u Međimurju slijede Dani Međimurja u Istri - najvjerojatnije će biti održani u Rovinju.