Gradovi i općine 08.05.2017. 09:05. Zadnja izmjena: 08.05.2017. 09:10.

Blagdan sv. Marka

U Selnici proslavljeno Markovo: Prebrodili smo crne dane

Selnica je i ove godine svečano proslavila blagdan sv. Marka, zaštitnika župe i općine. Centralna svečanost upriličena je u utorak, 25. travnja u selničkoj staroj školi. Predsjednik Općinskog vijeća Radovan Zadravec i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević prezentirali su okupljenim mještanima, vijećnicima i političkim čelnicima rezime četverogodišnjeg rada s naglaskom na posljednju godinu mandata.

- Dočekao me prazan račun i na desetke dugova. Uslišana je moja molitva i Selnica je krenula na put oporavka, započeo je svoj govor načelnik Vičević. Kratko se osvrnuo na najvažnije investicije i radove na području općine, među kojima su najvažniji: pješačko-biciklistička staza prema Murskom Središću, asfaltiranje i saniranje nerazvrstanih cesta, vodovod u Donjem Koncovčaku, obnova doma u Zebancu, početak radova na domu u Praporčanu, postavljanje autobusnih stajališta te popunjavanje javne rasvjete. Važan iskorak napravljen je i po pitanju podizanja socijalnog standarda uvođenjem stipendija, naknada za novorođenčad, pomoći socijalno ugroženim mještanima, uskrsnica za umirovljenike te financiranjem asistenata i predškole. Pred Općinom Selnica je projekt aglomeracije Mursko Središće, gotovi su projekti za cestu u Bukovcu, dječji vrtić i vatrogasni dom, a izmjenama prostornog plana Općina će krenuti u projekt najvećeg turističkog potencijala – izgradnju kampa.

Na samom kraju okupljanja upriličen je najsvečaniji dio sjednice – dodjela općinskih priznanja. Zbog zasluga oko snimanja prvog videozapisa o izradi pikača iz 1995. godine, povelja Općine Selnica posthumno je dodijeljena Branku Kutnjaku, a zahvalnicu za svoj angažman oko snimanja primio je i Vladimir Baksa iz Belice. Temeljem sportskih postignuća općinska nagrada dodijeljena je i mladoj gimnastičarki Luni Sakač.