Gradovi i općine 16.01.2017. 10:12. Zadnja izmjena: 16.01.2017. 10:13.

Pokoj mu vječni

U subotu, 14. siječnja preminuo najstariji Kotoripčanin, 104 - godišnji Mijo Golubić

Mijo Golubić iz Kotoribe, čovjek koji će ući u kotoripsku povjesnicu, umro je 14. siječnja u 104. godini života. Bio je najstariji Kotoripčanin kojim se Kotoriba dičila, a katolička će ga crkva pamtiti najprije po njegovoj istinskoj vjeri.

Bio je vezan uz Crkvu i u dobrim vremenima, ali i u onim lošima. U Svetom pismu stoji da Gospodin nagrađuje pravednike dugim životom, što nam je gospodin Mijo i potvrdio svojim dugim i vjerom ispunjenim životom, rekao je mjesni župnik vlč. Marinko Prstec.

Autor ovog priloga imao je tu sreću, radost i zadovoljstvo što je nebrojeno puta bio u njegovom domu svjedočeći susretima s općinskim čelnicima koji su ga pohodili godinama unatrag, kao najstarijeg sumještanina, uoči Božića.

Ove godine to nisu učinili jer mu je u to vrijeme preminuo jedan od sinova, 57-godišnji Josip pa su to namjeravali učiniti kada se stiša bol u njegovom srcu. Nažalost, ono nije izdržalo. Preko svjedočenja u susretima s njim, svi smo učili.

U crkvi će ga pamtiti kao vjernika koji je kroz životni vijek propustio rijetku koju euharistiju sjedeći u posljednje vrijeme mahom u sakristiji. Bio je toliko jak da se je varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak htio osobno sresti s njim u njegovome domu, premda su se upoznali na misnom slavlju kada je Mijo slavio stoljeće života.

Ovaj skroman i dobar čovjek je u braku sa suprugom Elizabetom, koja je umrla prije 12 godina, dobio osmero djece – četiri sina i četiri kćeri.

Sprovodni obredi na kotoripskom groblju i sveta misa zadušnica održali su se u nedjelju, 15. siječnja.