Gradovi i općine 14.07.2019. 07:45. Zadnja izmjena: 14.07.2019. 07:45.

Civilna zaštita

U subotu, 29. lipnja, Mursko Središće zahvatila je poplava...

U subotu, 29. lipnja, Mursko Središće zahvatila je poplava... To je bila pretpostavka vježbe civilne zaštite nazvane "Poplava 2019", jer za tu nepogodu Grad Mursko Središće uz hirovitu Muru mora biti uvijek u pripravnosti.

U vježbi su sudjelovali gradonačelnik Grada Murskog Središća Dražen Srpak, gradski stožer civilne zaštite, postrojba i povjerenik civilne zaštite, operativne snage sustava civilne zaštite i žurne službe, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, DVD Mursko Središće, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec – ispostava Mursko Središće, HGSS stanica Čakovec te operativci Policijske postaje Mursko Središće.

Vježbom je praktično bilo provjereno kako bi funkcionirao u slučaju potrebe i realizirao se "Plan djelovanja Civilne zaštite Grada Mursko Središće", što znači da se željelo točno utvrditi osposobljenost Stožera Civilne zaštite, osposobljenost gradskih zaposlenika za postupanje u slučaju izvanrednih situacija, kao i  osposobljenost i postupak intervencije operativnih snaga Civilne zaštite i žurnih službi.

Provjera je trebala pokazati i postoji li potreba dopune spomenutog plana, a sudeći po samoj vježbi, što sve treba i kako napraviti svi uključeni u sustav Civilne zaštite jako dobro znaju, ali svejedno im treba poželjeti da što manje budu u prilici koristiti svoja znanja, uvježbanost i vještine koje su pokazali za vježbe.