Gradovi i općine 28.03.2020. 08:36. Zadnja izmjena: 28.03.2020. 08:42.

Projekt održivog gospodarenja otpadom

U vrhu smo po razvrstavanju smeća

U gradskoj vijećnici Čakovca početkom mjeseca, kada još nije bilo nikakvih zabrana okupljanja i održavanja sastanaka, održana je završna konferencija EU projekta nazvanog Izobrazno informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom kojeg je u suradnji s Gradom te općinama Štrigova, Mala Subotica i Strahoninec od srpnja 2018. provodila gradska Čakra.

Direktorica agencije Čakra Damira Vresk kaže da je cilj projekta, inače vrijednog 580.000 kuna od čega je 85 posto osigurano u Europskom kohezijskom fondu, bio informirati građane o održivom gospodarenju otpadom.

- To je i zakonska obveza, a projekt je bio svojevrstan nastavak kampanje Kam se koje smeče meče koji se u Čakovcu provodi godinama, istaknula je Vresk.

Gradonačelnik Stjepan Kovač napomenuo je da je Čakovec primjer dobre prakse te su da građani već dugo svjesni koliko je važno i razvrstavanje otpada, dok brojne druge hrvatske sredine s time tek počinju.

- I zahvaljujući ovom projektu ostajemo u samome vrhu, naglasio je gradonačelnik.

Uz Kovača, završnoj konferenciji su prisustvovali načelnik Štrigove Stanislav Rebernik, Male Subotice Valentino Škvorc te zamjenik načelnika Strahoninca Josip Šipek.